Sorry, your browser doesn't support javascript

Terma & Syarat

  1. Pelanggan bersetuju bahawa design/imej yang akan dicetak tidak mengandungi copyrighted work atau hak milik orang lain. Sekiranya berlaku, custom.my tidak seharusnya dipertanggungjawab bagi kesalahan tersebut.
  2. Kesemua imej telah dihantar dalam format CMYK standard. Ini bagi memastikan kualiti warna mengikut spesifikasi mesin printer. Walau bagaimanapun terdapat tolerance sebanyak 5-10% dari warna sebenar, disebabkan jenis bahan digunakan, warna di skrin komputer, mesin printer berlainan dan lain-lain.
  3. Order akan disiapkan dalam tempoh dijanjikan. Namun begitu, adakalanya terdapat sedikit kelewatan disebabkan order terlalu banyak dan masalah mesin kadangkala. Pihak kami akan cuba memastikan produk ditempah siap sesegera mungkin.
  4. Custom.my berhak menggunakan gambar atau imej produk yang telah siap dicetak sebagai bahan promosi, melainkan jika diberitahu secara bertulis.
  5. Kami tidak sesekali akan memberikan design atau maklumat anda kepada pihak ketiga.
  6. Setelah penghantaran dilakukan, menjadi tanggungjawab syarikat penghantaran iaitu Poslaju dalam memastikan barang selamat sampai ke pelanggan. Kami tidak bertanggungjawab sekiranya barang tidak diterima setelah dipos, atau tidak sampai dalam masa dikehendaki kerana di luar bidang tugas kami.
  7. Kami akan memastikan barang dalam keadaan baik sebelum dipos. Namun begitu, jika terdapat kerosakan semasa penghantaran, itu adalah diluar kawalan kami.
  8. Jika terdapat defect atau masalah disebabkan pihak kami, sila maklumkan segera dalam tempoh 3 hari sesudah menerima barang.