Sorry, your browser doesn't support javascript

produk sticker

menyediakan perkhidmatan printing sticker mengikut kehendak anda

Sticker Product


Minimum Order 20 RM

5-10 Business Days

Reseller Program
buat stiker produk

Sticker Product

Sticker untuk branding sesuatu benda yang sangat penting dalam dunia perniagaan. Sticker juga dapat membantu dalam proses pengeluaran. Sticker ini juga boleh ditulis menggunakan marker pen (permanent). Cara memakainya sangat mudah. Stiker untuk produk biasanya digunakan pada produk makanan, minuman dan keperluan industri lain. Setiap keping pelekat sudah dipotong satu persatu sesuai dengan reka bentuk.

panjang x lebar sticker

Saiz yang kami gunakan sebagai rujukan


  • Senarai Harga
  • FAQ
  • Galeri

Senarai Harga

Lamination Harga Minimal Order
No Laminating RM 0.01/cm2 RM 20
Matte RM 0.015/cm2 RM 20
Glossy RM 0.015/cm2 RM 20

Calculator

Lamination Width Length Qty Total

Perbezaan antara laminating matte dan glossy/doff

komposisi warna cmyk

Glossy memberi kesan permukaan yang berkilat, pelekat warna lebih cerah dan kelihatan lebih ringan. Jika pelekat dilihat dari sudut lain akan kelihatan berkilat. Terdapat beberapa produk yang memerlukan sticker berkilat dan ada yang tidak perlu mengikut kesesuaian produk.


Matte / Doff Lamination, memberi kesan permukaan tidak berkilat, warna akan menjadi lebih lembut. Jika pelekat dilihat dari sudut lain, ia tidak akan kelihatan berkilat.


Saiz fail?

Sediakan fail reka bentuk dalam format digital dan saiz fail perlu sama 100% sama dengan saiz yang ingin ditempah. Kami akan mencetak berdasarkan pesanan anda.

Jenis-jenis fail?

Bagi pelekat die cut, lebih baik menggunakan fail format PNG dengan latar belakang yang telus, bentuk pelekat dibuat berdasarkan 100% fail yang diberikan. Jika file dihantar dalam format JPEG, latar belakang juga akan dicetak sekali dan bentuk pelekat akan berada dalam keadaan persegi.

Perbezaan Saiz

Kami akan mencetak pelekat berdasarkan fail yang dimuat naik. Jika terdapat apa-apa perbezaan saiz, kami akan menggunakan salah satu daripada saiz yang paling lama sebagai rujukan untuk menghasilkan imej setanding.


Resolusi Fail?

resolusi gambar

Apakah definisi fail resolusi ?? Fail Resolusi biasanya dipanggil DPI (dot per inci) atau PPI (Piksel per inci). Yang merupakan bilangan titik dalam imej. Jika bilangan titik dalam salah satu gambar banyak, maka ia akan mendapat hasil yang lebih baik. Untuk hasil cetakan yang baik, fail cetakan mestilah mempunyai resolusi 150-300 dpi dan saiz maksimum adalah 2MB. Jika imej yang anda mahu cetak tidak beresolusi standard, maka hasilnya akan menjadi kurang baik atau kabur. Kami menerima fail dalam JPEG atau PNG. Kami tidak mengedit gambar lagi dan kami akan mencetak pelekat mengikut fail yang diberikan.


RGB atau CMYK?

komposisi warna cmyk

Fail imej warna yang perlu dihantar ialah CMYK (Cyan Magenta Yellow Black). Jika imej dihantar ke format warna lain seperti RGB (Red Green Blue), kami akan memproses dengan menukar format warna ke dalam bentuk CMYK. Tetapai warna dari RGB ke CMYK akan menjadikan hasil warna yang berbeza. Warna RGB biasanya digunakan untuk warna pada skrin monitor sahaja dan CMYK digunakan untuk proses percetakan.