Sorry, your browser doesn't support javascript

STICKER SHEET

menyediakan perkhidmatan printing sticker sheet mengikut keinginan anda

Sticker Sheet


Minimum Order 20 RM

5-10 Business Days

Reseller Program
print stiker lembaran

Sticker Sheet

Beberapa gambar sticker digabungkan menjadi satu lembaran. Setiap gambar akan dipotong mengikut bentuk dan anda boleh ambil dan tampal dengan mudah. Anda hanya memberikan reka bentuk anda kepada kami dan kami akan mencetak sticker anda dan dibungkus dalam saiz yang anda inginkan. Biasanya sticker jenis ini digunakan untuk majlis sekolah ataupun majlis komuniti. Didalam kertas sticker tersebut ia sudah dipotong satu persatu mengikut design.

panjang x lebar sticker

Saiz yang kami gunakan sebagai rujukan


  • Senarai Harga
  • FAQ
  • Galeri

Senarai Harga

Materials Lamination Harga Minimal Order
Vynil Matte RM 0.015/cm2 RM 20
Vynil Glossy RM 0.015/cm2 RM 20
Transparent Matte RM 0.015/cm2 RM 20
Transparent Glossy RM 0.015/cm2 RM 20

Calculator

Materials Lamination Width Length Qty Total

Perbezaan antara laminating matte dan glossy/doff

komposisi warna cmyk

Glossy memberi kesan permukaan yang berkilat, pelekat warna lebih cerah dan kelihatan lebih ringan. Jika pelekat dilihat dari sudut lain akan kelihatan berkilat. Terdapat beberapa produk yang memerlukan sticker berkilat dan ada yang tidak perlu mengikut kesesuaian produk.


Matte / Doff Lamination, memberi kesan permukaan tidak berkilat, warna akan menjadi lebih lembut. Jika pelekat dilihat dari sudut lain, ia tidak akan kelihatan berkilat.


Saiz fail?

Sediakan fail reka bentuk dalam format digital dan saiz fail perlu sama 100% sama dengan saiz yang ingin ditempah. Kami akan mencetak berdasarkan pesanan anda.

Jenis-jenis fail?

Bagi pelekat die cut, lebih baik menggunakan fail format PNG dengan latar belakang yang telus, bentuk pelekat dibuat berdasarkan 100% fail yang diberikan. Jika file dihantar dalam format JPEG, latar belakang juga akan dicetak sekali dan bentuk pelekat akan berada dalam keadaan persegi.

Perbezaan Saiz

Kami akan mencetak pelekat berdasarkan fail yang dimuat naik. Jika terdapat apa-apa perbezaan saiz, kami akan menggunakan salah satu daripada saiz yang paling lama sebagai rujukan untuk menghasilkan imej setanding.


Resolusi Fail?

resolusi gambar

Apakah definisi fail resolusi ?? Fail Resolusi biasanya dipanggil DPI (dot per inci) atau PPI (Piksel per inci). Yang merupakan bilangan titik dalam imej. Jika bilangan titik dalam salah satu gambar banyak, maka ia akan mendapat hasil yang lebih baik. Untuk hasil cetakan yang baik, fail cetakan mestilah mempunyai resolusi 150-300 dpi dan saiz maksimum adalah 2MB. Jika imej yang anda mahu cetak tidak beresolusi standard, maka hasilnya akan menjadi kurang baik atau kabur. Kami menerima fail dalam JPEG atau PNG. Kami tidak mengedit gambar lagi dan kami akan mencetak pelekat mengikut fail yang diberikan.


RGB atau CMYK?

komposisi warna cmyk

Fail imej warna yang perlu dihantar ialah CMYK (Cyan Magenta Yellow Black). Jika imej dihantar ke format warna lain seperti RGB (Red Green Blue), kami akan memproses dengan menukar format warna ke dalam bentuk CMYK. Tetapai warna dari RGB ke CMYK akan menjadikan hasil warna yang berbeza. Warna RGB biasanya digunakan untuk warna pada skrin monitor sahaja dan CMYK digunakan untuk proses percetakan.