Inilah 5 Jenis Beg Lelaki yang menjadi Trend di Tahun 2017

Inilah 5 Jenis Beg Lelaki yang menjadi Trend di Tahun 2017

custom.my

Jenis beg tangan lelaki yang trend di tahun 2017 masih belum banyak diketahui orang ramai. Banyak jenis beg seperti beg kanvas, beg galas, dan lain-lain mempunyai kelebihan seperti uniknya gambar cetakan beg atau warnanya. Kini beg menjadi keperluan fashion, contohnya drawstring bag kini banyak dipakai kaum wanita mahupun lelaki. Apakah beg lelaki yang trend di tahun 2017?


5 Jenis Beg Lelaki yang Trend di Tahun 2017

Berikut 5 jenis beg lelaki yang trend di tahun 2017:

  1. Briefcase. Jenis beg briefcase sebenarnya sudah terkenal di Amerika tahun 1940an. Kerana berkembang pesat maka banyak tempat membuat beg menghasilkan jenis briefcase. Jika dilihat dari bentuknya, jenis beg ini lebih banyak digunakan oleh orang yang bekerja di pejabat kerana kelihatan formal. Bahan untuk membuat briefcase juga sangat berbeza dengan totebag, briefcase rata-rata dibuat dari kulit. Jika totebag mempunyai banyak motif cetakan beg, maka untuk briefcase mementingkan warna. Seiring perkembangan zaman briefcase mampu bersaing dengan totebag kanvas, tidak hanya itu para remaja juga mulai memakai beg jenis ini.

  2. Duffel Bag. Beg duffel bag dulunya digunakan untuk bersenam, kini perkembangan beg ini mengalami kemajuan atau pengubahsuaian. Pengubahsuaian duffel bag bertujuan agar dapat digunakan untuk kegiatan harian. Peminat dari duffel bag tidak berbeza jauh dari peminat totebag, kebanyakkan digemari lelaki. Alasan utama membuat beg ini untuk memuatkan barang bawaan berukuran cukup besar.

  3. Backpack. Jenis beg backpack banyak digemari seluruh lapisan masyarakat. Backpack mula dikenali sejak tahun 1910an. Fungsi dari backpack tidak berbeza jauh dari totebag iaitu membawa kelengkapan pada ketika bercuti atau kegiatan harian. Sehingga pada masa ini backpack ini masih banyak digemari seperti beg totebag, Hasilnya banyak tempat atau kedai membuat beg menjual backpack.

  4. Totebag. Jenis beg totebag mempunyai banyak jenis, tidak hairan jika beg kanvas ini sangat diminati oleh ramai orang. Banyak totebag digunakan kaum wanita mahupun lelaki, sehingga banyak tempat membuat beg menghasilkan drawstring bag ini. Cetakan beg berbahan kanvas ini mempunyai banyak gambar, sehingga anda boleh membuat sendiri cetakan beg mengikut ciptaan anda. Fungsi totebag boleh digunakan untuk menyimpan barang keperluan harian.

  5. Messenger Bag. Messenger Bag menjadi satu beg menarik untuk keperluan harian. Jenis beg ini fungsinya tidak beza jauh dari drawstring bag iaitu untuk menyimpan keperluan harian. Saiz dari messenger bag juga sama dengan totebag, tidak hanya itu bahan utama dari messenger bag kebanyakkan sama dengan drawstring bag iaitu dari kain kanvas.


Itulah jenis beg lelaki yang trend di tahun 2017. Kewujudan beg memang menjadi satu keperluan banyak orang. Jenis beg kanvas atau totebag menjadi satu pilihan kegemaran bagi semua kalangan usia. Persaingan reka bentuk, saiz dan harga kini mula patut diambil kira. Masyarakat memilih satu jenis beg seperti totebag sudah tentu mengambil kira dari segi fungsi dan reka bentuk. Pada zaman moden seperti pada masa ini beg kanvas masih tetap wujud di pertengahan munculnya reka bentuk beg baru.

Akhirnya pelanggan sendirilah yang perlu memilih beg kanvas, atau jenis beg lain. Totebag sendiri telah menjadi trend para pecinta fashion. Tidak hanya di dalam negeri, di luar negeri pun totebag telah banyak diminati. Beg berbahan kanvas atau totebag sangat simple sehingga dari tahun ke tahun kemasyhuran totebag tetap konsisten.