Hoodie Jenis Jaket yang Sesuai Ketika Musim Hujan

Hoodie Jenis Jaket yang Sesuai Ketika Musim Hujan

custom.my

Ketebalan bahan Jaket yang digunakan untuk membuat jaket sangat selesa untuk menghangatkan tubuh. Ada beberapa jenis Jacket yang diedarkan dipasaran iaitu sweter, varsity, dan jaket baseball. Semua jenis Jacket itu mempunyai fungsi yang sama iaitu untuk menghangatkan tubuh. Salah satu model jaket yang banyak dipakai semasa musim hujan iaitu hoodie atau jumper. Bagaimana cara memilih jacket jumper yang sesuai digunakan semasa musim hujan?


Inilah Cara Memilih Jaket Hoodie Ketika Musim Hujan

Hoodie merupakan salah satu jenis Jaket yang popular ketika ini dikalangan remaja dengan model jaket yang sangat menarik. Ketika musim hujan seseorang memerlukan pakaian yang boleh menutup tubuh mereka dengan hangat. Salah satu pakaian yang sesuai digunakan semasa musim hujan iaitu hoodie kerana diperbuat dari bahan yang tebal dan hangat, selain itu pakaian ini juga dilengkapi dengan penutup kepala sehingga dapat menghangatkan bahagian kepala. Maka tak hairanlah jika ketika musim hujan banyak orang yang lebih memilih mamakai pakaian ini daripada memakai baju sejuk, varsity, dan jaket baseball.

Pakaian ini mempunyai model jumper dan sering dipakai oleh para penyanyi raper, bahkan pakaian ini telah menjadi ikon pakaian para rapper. Populariti pakaian ini bermula ketika banyak para rapper memakainya disetiap aksi atas pentas mereka. Sehingga banyak para remaja yang memburu jenis jaket ini sebagai gaya agar tampil bergaya. Tidak hairanlah jika jualan jaket ini menjadi trend remaja kerana reka bentuk yang menarik dan berbeza-beza menjadi daya tarik pakaian ini.

Bagaimana cara memilih hoodie atau jumper yang selesa semasa musim hujan? berikut adalah dua jenis jumper yang banyak dipakai oleh orang pada masa musim hujan:

1. Jaket jumper. Jacket ini sangat sesuai dipakai ketika musim hujan kerana modelnya dibuat untuk menutup seluruh tubuh dengan hangat. Bahan yang digunakan dalam pembuatan model jaket ini sangat tebal, berlipat-lipat dan hangat, selain itu model ini juga dilengkapi dengan penutup kepala yang melekat dengan bahagian tubuh sehingga anda tidak perlu bersusah-payah untuk mencari penutup kepala agar hangat. Jenis Jacket ini juga sesuai digunakan ketika memandu menggunakan motosikal kerana ia adalah bahan yang tebal mampu melindungi tubuh dari dinginnya angin semasa memandu, dari pada memakai varsity dan jaket baseball.

2. Sweater jumper. Jenis Jaket kedua ini berbeza dengan model jaket pertama. Pada umumnya jenis jualan jaket ini dilengkapi dengan zip atau resleting pada bahagian depannya sehingga anda dapat memperlihatkan baju atau pakaian yang ada di dalam jualan jaket ini. bahan yang dipakai sama dengan jenis pakaian yang pertama iaitu tebal dan hangat tidak seperti bahan sweter, varsity, dan jaket baseball.

Itulah maklumat mengenai cara memilih Jaket yang sesuai dan selesa semasa musim hujan atau musim sejuk.