Kenali Pelbagai Bahan Beg Kanvas yang Murah

Kenali Pelbagai Bahan Beg Kanvas yang Murah

custom.my

Beg merupakan salah satu perkara yang penting dalam penampilan. Selain sebagai pemanis pandangan, totebags juga dapat digunakan sebagaimana fungsinya. Pelbagai jenis totebags boleh dijadikan sebagai pilihan. Salah satu jenis totebags yang sedang berkembang adalah totebags dari bahan kanvas. Jenis beg kanvas ini mempunyai harga agak murah sehingga boleh digunakan oleh semua orang.


Inilah 4 Bahan Beg Kanvas Yang Murah

1. Kanvas Blacu. Jenis kanvas ini sering digunakan sebagai bahan pembuatan totebag. Totebag ini mempunyai bahan yang nipis dan biasanya digunakan dalam pembuatan totebag yang sederhana. Untuk mencantikkan pandangan beg kanvas ini, boleh ditambah gaya lukisan pada kanvas supaya kelihatan lebih menarik. Namun, kerana ciri-ciri bahan yang nipis maka totebag, bahan ini tidak kuat dan tidak dapat digunakan untuk barang-barang yang berat. Bahan ini boleh digunakan untuk membuat beg sendiri dengan drawstring bag atau dengan cetakan beg.

2. Kanvas Ripstop. Bahan kanvas ini mempunyai kekuatan yang cukup baik walaupun bahannya ringan. Apabila bahan ini digunakan dalam pembuatan totebag, maka akan menghasilkan kualiti yang cukup bagus. Walaupun ketebalannya masih sedikit kurang, tapi kita boleh bergantung kepada kekuatannya. Dan harga totebag pun masih cukup berpatutan, bergantung gaya dan aplikasi yang ada pada beg kanvas. Bahan ini mempunyai ciri-ciri serat berbentuk kotak-kotak. Namun, ia juga sesuai jika digunakan untuk drawstring bag atau cetakan beg. Anda juga boleh membuat beg sendiri dengan bahan ini.

3. Kanvas Marsoto. Totebag kanvas marsoto mempunyai serat yang halus dan ketebalan yang cukup baik, lebih baik daripada kanvas ripstop. Harga daripada totebag dengan bahan ini juga lebih tinggi daripada kanvas ripstop kerana ketebalan marsoto yang lebih tinggi 1 level dengan ripstop. Kelebihan bahan ini adalah tidak mudah koyak. Bahan ini boleh anda gunakan untuk membuat beg sendiri dengan drawstring bag atau cetakan beg.

4. Kanvas Terpal. Bahan ini mempunyai ketebalan dan kekuatan yang baik sehingga tidak mudah koyak saat terkena benda tajam. Hal ini membuat harga beg kanvas dengan bahan kanvas terpal lebih tinggi daripada bahan yang lain. Namun, harga totebag juga setanding dengan kualiti yang ia miliki. Totebag ini bersifat waterproof sehingga tahan terhadap air. Bahan ini bagus dalam membuat beg, dengan tambahan cetakan beg atau drawstring bag.

Itu 4 bahan beg kanvas murah. Pelbagai bahan di atas boleh digunakan dalam sebagai bahan dasar pembuatan totebag. Hanya tinggal sesuaikan dengan keperluan dan dana yang ada. Supaya dapat membuat totebag yang memang diperlukan dan bermanfaat. Atau untuk menjimatkan kos, anda boleh menggunakan pelbagai bahan ini untuk membuat beg sendiri.