Sudahkah Anda Memiliki Beg Kanvas?

Sudahkah Anda Memiliki Beg Kanvas?

custom.my

Ketika ini beg kanvas atau tote bag merupakan beg yang sangat popular di semua lapisan masyarakat bahkan beg ini juga telah banyak digunakan diluar negeri sebagai cetak beg pengganti bekas beg plastik untuk berbelanja. Di Malaysia penggunaan tote bag ini belum sampai pada tahap pengganti bekas beg plastik untuk berbelanja, namun ketika ini banyak orang yang telah menggunakan tote bag sebagai hadiah dalam seminar, cenderamata, dan promosi. Sehingga diharapkan drawstring bag ini akan berkembang sebagai tote bagsuntuk berbelanja pengganti bekas beg plastik.


Inilah Beg Kanvas Sebagai Pengganti Beg Plastik.

Beg kanvas bukan hanya digunakan sebagai beg pelengkap style saja melainkan cetakbeg ini memiliki fungsi yang cukup besar. Salah satu fungsi tote bag yang cukup penting iaitu sebagai pengganti bekas begplastik untuk berbelanja. Cuba bayangkan jika semua orang menggunakan tote bag sebagai begberbelanja mereka, maka orang tidak memerlukan membuat bekas beg plastik lagi.

Beg kanvas terbuat dari kain spunbond. Kain ini memiliki keunggulan iaitu memiliki serat lebih panjang, tahan panas, tahan api, daya serap air sangat tinggi, tidak mudah dikeringkan meskipun diletak ditempat yang lembab, permukaannya halus, dan menggunakan teknologi yang canggih sehingga anda dapat mencetak logo dengan mudah di tote bag ini. Selain itu anda dapat mereka bentuk pandangan tote bag dengan menarik sesuai dengan keinginan sehingga anda akan percaya diri menggunakan drawstring bag ini dimanapun juga.

Tote bag ini dapat digunakan berkali-kali kerana tahan lama, dan tahan terhadap cuaca apapun sehingga seseorang hanya perlu membeli sekali sahajadrawstring bag dan hal ini dapat menjimatkan pengeluaran mereka dibandingkan harus membuat bekas beg plastik yang hanya sekali pemakaian saja. Jika dilihat kembali, tote bag ini jauh lebih bagus dibandingkan dengan bekas beg plastik, selain itu anda dapat berbelanja dengan selesa dan pastinya kelihatan lebih stylish memakai tote bagsketika berbelanja dari pada menggunakan bekas beg plastik.

Di luar negeri tote bag ini telah banyak digunakan sebagai beg belanja pengganti bekas beg plastik, sedangkan di negara kita tote bags belum sepenuhnya digunakan sebagai pengganti bekas beg plastik. Namun penggunaan tote bag dinegara ini telah dimulakan dengan menggunakannya untuk membuat beg cenderamata pernikahan, ulang tahun, seminar, dan acara, setelah ini diharapkan penggunaan drawstring bag di negara ini dapat digunakan sebagai pengganti bekas begplastik untuk berbelanja.

Beg kanvas ini telah banyak dihasilkan dengan pelbagai model menarik dan unik mulai dari model serut, tote bag, dan lainnya. Sehingga tote bags ini dapat dijadikan salah satu anternatif cetakbeg jinjingan yang dapat dibawa ke pejabat, sekolah, dan ketika berjalan. Itulah beberapa maklumattote bag atau beg kanvas yang telah banyak dipakai orang sebagai cetakbeg jinjingan dan bahkan di luar negeri beg ini telah digunakan sebagai begberbelanja pengganti bekas beg plastik.