Tips Mengenakan Skirt Mini seperti Artis Korea

Tips Mengenakan Skirt Mini seperti Artis Korea

custom.my

Artis Korea tidak pernah kehabisan idea dalam berpenampilan menarik. Mereka dapat memadankan segala fashion dengan betul. Salah satu jenis pakaian yang sering mereka gunakan adalah skirt mini. Para artis Korea memiliki tips untuk kita dalam mengenakan skirt yang bagus dan sesuai dengan penampilan kita. Inilah tips memakai skirt wanita ala Korea!


Inilah Tips Mengenakan Skirt Mini Seperti Artis Korea

1. Kasut yang sesuai. Penampilan yang semakin bergaya untuk skirt dapat anda dapatkan dari kasut wedges. Kasut ini akan memberikan kesan kaki lebih panjang dan bergaya dengan skirts. Apabila kaki anda sudah panjang maka anda dapat menggunakan kasut wedges dengan tali di pergelangan kaki. Namun skirt wanita yang mini initidak disarankan bagi mereka yang memiliki kaki pendek, kerana akan menampakkan kaki anda semakin pendek. Kasut heels juga dapat anda gunakan di acara-acara malam hari dengan mini skirt yang sesuai dan anda boleh membelinya di kedaimenjual skirt mini.

2. Baju yang sesuai dengan skirt. Skirt mini ketat dapat dipadankan dengan baju berlengan panjang dan diperbuat daripada bahan yang tebal. Skirts ini akan memberikan kesan seksi. Untuk mencantikkan penampilan skirt wanita, maka tambahkan tali pinggang yang sesuai dengan atasan atau skirt. Selain atasan berlengan panjang, anda juga dapat menggunakan t-shirt tanpa lengan dengan menggabungkannya dengan kardigan ala korea. Dengan tambahan rantai manik-manik akan mempercantikkan penampilan mini skirt dan membuatnya semakin fresh. Pilihlah yang sesuai di kedai menjual skirt mini.

3. Model skirt. Pemilihan model skirt yang tepat sangat diperlukan kerana tidak semua skirt dapat digunakan oleh semua orang. Selain memerhatikan bentuk tubuh dalam pemilihan skirt, Anda juga harus memperhatikan gaya dan keperibadian dalam berpakaian. Beberapa model skirt antara lain sporty, klasik, dan trendy. Pilihlah skirt mini yang sesuai dengan keperibadian anda yang ada di kedaiyang menjual skirt mini, agar anda berasa selesa ketika menggunakanskirt tersebut.

4. Jenis untuk skirt mini. Skirt dapat memberikan kesan feminim bagi pemakainya. Mini skirt ini sangat sesuai digunakan untuk wanita yang memiliki badan ramping dan kaki jinjang. Skirt mini dapat diperbuat dari pelbagai jenis bahan yang berbeza. Maka pilihlah skirt dengan bahan skirts yang sesuai, lipatan skirt yang bagus, serta memiliki model skirts yang bagus juga. Anda dapat memadankan dengan menggunakan legging ataupun yang berwarna gelap, coklat dan lain-lain. Selain itu, mini skirt juga boleh dikombinasikan dengan stoking, fishnets, dan setengah-legging. Sesuaikanlah hal tersebut dengan model skirtyang dipilih.


Demikian tips memakai skirt wanita mini ala artis Korea. Gaya artis di Korea dapat dijadikan acuan untuk berpenampilan lebih menarik dengan yang sesuai. Maka anda dapat memilihnya di kedai yang menjual skirt mini.