Cara Mengenakan Skirt Mini Model Sheer Agar Kelihatan Menari

Cara Mengenakan Skirt Mini Model Sheer Agar Kelihatan Menari

custom.my

Pelbagai model skirt mini menyediakan pelbagai gaya yang boleh kita gayakannya. Apabila kita termasuk dalam orang yang suka bereksperimen dalam berpenampilan maka skirt mini model sheer menjadi salah satu pilihan yang tepat. Pelbagai model sheer yang menjadi pilihan untuk kita gunakan dalam kehidupan seharian.


Bagaimana Cara Mengenakan Skirt Mini Model Sheer?

 1. Padankan dengan skirt warna hitam. Warna tshirt yang pucat sangat sesuai jika dipadankan dengan skirt berwarna hitam jika warna tshirt yang dipakai adalah warna pucat. Maka pilihan skirt mini hitam dapat melengkapi penampilan agar lebih bergaya.

 2. Gunakan versi bulu dengan gaya yang ceria dalam sesuatu majlis. Suasana majlis bukan bererti melarang kita untuk berpenampilan yang lebih ceria. Jaket berbulu dan skirt mini berwarna hitam membuat kita kelihatan ceria. Lebih-lebih lagi jika ditambah dengan kasut boots hitam.

 3. Skirt simetri membuat bentuk kaki lebih jinjang. Jika anda mempunyai kaki yang pendek dan besar, maka penyelesaian yang tepat adalah pemakaian skirt simetri berwarna hitam. Pelbagai baju yang boleh anda gabungkan dengan model skirt.

 4. Pakai skirt pencil midi. Sebagai pengganti seluar pendek, maka anda boleh menggunakan skirt pensil midi supaya tetap kelihatan bergaya dengan mini skirt.

 5. Sesuaikan warna skirt dengan warna baju anda. Dalam menentukan skirt mini apa yang akan dikenakan, maka tentukan dulu warna yang senada atau mempunyai persamaan warna. Sehingga akan menjadi mix anda match yang menarik.

 6. Gaya bohemian dengan kasut boots. Salah satu gaya yang dapat diterapkan dalam menggunakan skirt sheer adalah gaya bohemian dengan tambahan kasut boots. Mini skirt ini dapat anda temui di kedai jualan skirt mini.

 7. Potongan skirt unik. Jika anda termasuk dalam orang yang berpenampilan unik, maka model skirt ini dapat menyokong gaya berpakaian.

 8. Pakai legging atau sarung kaki. Apabila model skirt yang dikenakan terlalu jarang atau memang modelnya yang lutsinar, maka untuk mengantisipasinya anda boleh menggunakan legging atau sarung kaki dengan warna yang senada.

 9. Tambahan blazer. Penggunaan skirt mini dengan tambahan blazer memberikan kesan formal pada diri anda. Sehingga sangat sesuai bila digunakan untuk kuliah atau acara semi formal.

 10. Skirt kosong. Skirts kosong dan tshirt yang tidak terlalu serabut designnya akan memberikan kesan elegan pada diri anda.

 11. Skirt sheer dari lace. Mini skirt ini mempunyai bentuk yang cukup unik dan comel kerana dibahagian bawahnya berupa rumbai-rumbai skirt wanita berwarna hitam.

 12. Skirts dan atasan sheer. Skirts dan atasan sheer ini mempunyai motif kosong supaya sesuai digunakan dalam apa jua keadaan, walaupun dalam acara formal. Skirt wanita ini dapat kita jumpai di pelbagai kedai jualan skirt mini.

 13. Sedikit harajuku. Mini skirt ini kelihatan seperti model orang Korea. Dengan skirts warna hitam, tshirt bewarna hitam, dan banyak aksesori yang berwarna hitam akan membuat penampilan lebih bergaya. Skirt wanita ini boleh didapati di banyak kedai jualan skirt mini.

 14. Tambahan sweater. Dengan memakai sweater juga boleh digunakan untuk membentuk mix and match yang sesuai dengan skirt wanita yang dijumpai di kedai jualan skirt mini.