Cuba Tips Mengenakan Skirt Mini ala Kylie Jenner

Cuba Tips Mengenakan Skirt Mini ala Kylie Jenner

custom.my

Tips mengenakan skirt mini ala Kylie Jenner menjadi inspirasi para pecinta fashion. Seorang model, Kylie dikenali sebagai fashion icon remaja. Skirt sering dikenakan model cantik ini pada masa melancong. Ternyata gaya fashion Kylie sedikit berbeza daripada kakaknya, Kendall. Para pecinta fashion tentu ingin tahu model skirt seperti apa yang dikenakan Kylie Jenner, bukan hanya itu saja banyak orang merasa ingin tahu jenis skirt mini apa yang sering dipakai oleh model cantik tersebut. Lalu apa saja tips mengenakan rok mini dari Kylie Jenner?


Tips mengenakan skirt mini ala Kylie Jenner ini

Berikut tips memakai mini skirt ala kyile Jenner:

  1. Jangan takut untuk mempamerkan kaki anda. Untuk mengenakan skirt berukuran mini memang memerlukan keyakinan diri yang cukup tinggi. Kylie suka memakai skirt wanita berpinggang tinggi di atas lutut. Model cantik ini dikenali senang memakai gambaran musim panas jadi tidak hairan Kylie sering kelihatan memakai skirts. Tidak hanya di musim panas, walaupun pada masa musim luruh Kylie juga mengenakan mini skirt. Pastikan dalam mengenakan skirt berukuran mini tidak berlebihan kerana ia akan menampakkan pakaian dalamnya.

  2. Kylie ternyata memilih seluar yang sedikit koyak untuk digayakan bersama. Model skirt koyak ini dinilai lebih eksotik. Kylie memilih kain denim untuk bahan mini skirt.

  3. Seringkali Kylie mengenakan sepasang skirt wanita super pendek dengan baju tambahan panjang. Baju tambahan panjang memberikan kesan baju tidur sehingga seperti berpura-pura sedang tidur berjalan.


Itulah beberapa tips mengenakan skirt mini ala Kylie Jenner. Gaya kasual Kylie dalam mengenakan mini skirt kini menjadi pusat perhatian pencinta fesyen. Model dan reka bentuk skirt mini dari Kylie Jenner tentu mungkin ada yang jual skirt mini menyerupai yang dia kenakan. Bagi para pecinta fashion mengenakan skirts boleh menambah keyakinan diri mereka. Tetapi untuk meniru gambaran skirt wanita milik Kylie harus diimbangi menariknya baju atasan sehingga antara skirt dan kaus mempunyai keseimbangan.

Model skirt dari Kylie Jenner boleh diaplikasikan di semua musim, model skirt pada musim panas tentunya tidak berbeza jauh dengan mini skirt di musim luruh. Boleh dikatakan rancangan atau model skirt dari Kylie Jenner lebih memperlihatkan lekuk tubuh si pemakai. Lebih edgy, hipster, gothic atau casual adalah gaya skirts milik Kylie Jenner. Tidak susah mencari kedai jual skirt mini seperti skirt Kylie.

Kylie Jenner telah menjadi model inspirasi bagi pencinta fesyen, skirt menjadi kelebihan seorang Kylie. Tidak hanya itu, kepandaian mereka bentuk skirts juga salah satu kelebihan model tersebut. Di zaman moden seperti masa ini, skirt wanita tidak lepas dari perkembangan fesyen, skirt mini atau mini skirt telah menjadi icon fashion bagi kaum wanita. Lagi-lagi skirt atau skirt mini telah berjaya memberi inspirasi kepada banyak orang bahawa semua orang boleh mengenakan skirt mini. Mungkin pasaran skirt mini masih sedikit, disamping itu produk jual skirt mini juga sangat berbeza-beza membuat pelanggan lebih sukar dalam memilih skirt mini.