Tips Menggunakan Skirt Mini Agar Kelihatan Sopan

Tips Menggunakan Skirt Mini Agar Kelihatan Sopan

custom.my

Mungkin ada sesetengah orang yang jarang ataupun tidak pernah menggunakan skirt mini kerana skirt dianggap kurang sopan, sedangkan menggunakan skirt pun boleh membuatkan anda kelihatan lebih anggun asalkan tahu bagaimanakah cara mengunakannya. Berikut kami berikan tips menggunakan mini skirt agar kelihatan sopan dan tentunya akan membuatkan anda kelihatan semakin anggun.


Menggunakan Skirt Mini dengan Sopan Agar Kelihatan Anggun

Menggunakan skirt wanita akan membuat anda lebih feminin, kerana itulah anda tidak perlu ragu - ragu untuk membelinya dari orang yang menjual skirt mini. Dengan model skirt yang berada sekitar 20 cm dari lutut anda, mungkin skirt ini akan kelihatan kurang sopan. Berikut tips untuk membuat anda tetap kelihatan anggun meskipun sedang menggunakan skirts.

  1. Berhati-hati dengan tingkah laku anda ketika menggunakan skirt. Anda harus menjaga tingkah laku kerana tidak boleh bebas ketika sedang menggunakan seluar panjang. Perhatikan cara anda berjalan mahupun membongkok kerana tentu saja mini skirt yang sedang dikenakan akan membataskan pergerakan. Janganlah sampai skirts tersebut terangkat ketika sedang melakukan gerakan tertentu.

  2. Duduk dengan posisi yang sopan ketika menggunakan skirt. Ketika anda menggunakan model skirt yang pendek, maka anda harus memperhatikan cara anda duduk. Gunakan bantal ataupun tangan anda untuk menutup bahagian depan skirt untuk berjaga - jaga agar skirt tidak terbuka di bahagian depan. Pastikan kaki anda tertutup rapat kemudian condongkan posisi kaki ke arah lain agar bahagian depan skirt tertutup.

  3. Melangkah dengan berhati - hati ketika masuk ke dalam kereta. Ketika anda melangkah masuk ke kereta dengan menggunakan skirt mini maka anda harus mengangkat kaki, tergantung dari skirt wanita yang anda gunakan, namun biasanya skirt tersebut akan terangkat keatas. Kerana itulah condongkan kaki ketika anda sedang masuk ke kereta, duduk terlebih dahulu, kemudian baru tarik kaki anda masuk. Perhatikan kembali model skirt yang anda gunakan ketika sedang membelinya dari orang yang menjual skirt mini.

  4. Pilihlah mini skirt dengan model skirt yang sesuai. Ketika anda mengunjungi orang menjual skirt mini, maka perhatikan kembali model skirt yang akan dibeli. Skirts tersebut tentunya harus kelihatan sopan jika anda ingin kelihatan anggun ketika menggunakannya. Skirt wanita lebih baik jika tidak diperbuat daripada bahan yang transparan sehingga dapat menampakkan bahagian dalam skirt. Ketika anda menggunakan mini skirt pilihlah bahan yang tebal dan selesa untuk digunakan.

Jika mengikuti tips yang kami berikan diatas, maka anda ajan kelihatan lebih anggun serta tentunya tetap menjaga kesopanan meskipun menggunakan skirt mini.