Beautiful Custom Hand Block Print Fabric

Beautiful Custom Hand Block Print Fabric

custom.my

Jika anda ingin produk anda menjadi lebih unik, anda boleh cuba membuat beautiful custom hand block print fabrik. Seperti nama yang dinyatakan, ini adalah satu kaedah yang memerlukan anda untuk menggunakan blok acuan untuk mencetak reka bentuk anda. Percetakan kain telah wujud selama beribu-ribu tahun, dan pelbagai kaedah yang berbeza telah digunakan untuk memindahkan ilustrasi mereka ke atas pakaian, dan ini adalah salah satu kaedah yang paling lama antara semua. Dengan blok-blok kayu ini, cetakan fabrik rekaan anda akan menjadi lebih unik daripada mana-mana produk lain hari ini.


Beautiful Custom Hand Block Print Fabric Information

Sebagai satu kaedah yang lama, pasti akan terdapat beberapa kelemahan yang anda perlu hadapi.Salah satunya, kaedah ini akan mengambil masa yang lama. Ia akan mengambil masa yang lebih lama untuk menyiapkan jumlah produk yang sama berbanding dengan menggunakan kaedah yang lebih moden. Anda perlu mencari blok kayu yang direka dahulu, dan ia adalah tidak mudah, kerana tidak ada perkhidmatan cetak kain yang menawarkan perkhidmatan seperti ini. Jadi, selalunya, jika anda mahu menggunakan kaedah ini, anda perlu merekablok kayu anda sendiri atau mengupah pakaryang boleh mengukir reka bentuk dan ilustrasi yang anda mahu.

Walaupun ia mengambil masa yang lebih lama untuk menyediakan, proses percetakan itu sendiri adalah sangat cepat. Selepas template sudah dicipta dengan ilustrasi yang anda mahu, anda perlu memberikan jumlah pewarna yang tepat dan kemudian anda hanya perlu mengecop blok kayu yang diukir ke atas pakaian, dan anda akan mendapat kain yang dicetak dengan reka bentuk anda sendiri. Selepas itu, anda perlu terlebih dahulu mencuci pakaian dan mengeringkan mereka, dan siap. Walaupun ia agak cepat untuk mencetak ke dalam satu baju, masalah keberkesanan akan timbul apabila anda memesan sejumlah besar produk untuk dicetak, di mana anda perlu untuk mengecop blok kayu satu per satu atau anda perlu untuk mengukir lebih banyak blok tangan kayu dengan reka bentuk yang sama.

Mujurlah, teknik ini menawarkan lebih daripada sekadar reka bentuk yang unik kerana ia adalah 100 peratus buatan tangan dan berasa sangat berbeza daripada mana-mana teknik moden semasa. Salah satu kelebihan ialah peluang adalah tipis untuk reka bentuk anda kelihatan berbeza, kerana mereka menggunakan blok kayu yang sama.