Fabrik Bercetak vs Fabrik Tenunan Kotak-kotak

Fabrik Bercetak vs Fabrik Tenunan Kotak-kotak

custom.my

Teknik yang mana lebih baik antara fabrik bercetak vs fabrik tenunan kotak-kotak? Jika anda berhasrat untuk membuka butik anda sendiri, ini adalah maklumat penting yang anda perlu tahu, kerana sebenarnya banyak kelebihan dan kekurangan di antara kedua-dua kaedah ini. Kami akan memberi tumpuan kepada masalah dan perbandingan di antara kedua-dua kaedah ini yang berkaitan dengan reka bentuk sahaja, kerana ia mungkin adalah aspek yang paling penting untuk kain cetak rekaan anda.


Perbandingan Fabrik Bercetak vs Fabrik Tenunan Kotak-kotak

Berikut adalah penjelasan mudah bagaimana anda boleh mencetak kain cetak peribadi anda dengan menggunakan kedua-dua kaedah ini. Fabrik bercetak adalah seperti yang dikatakan; anda mencetak reka bentuk anda pada fabrik. Kaedah ini mempunyai kelebihan jika reka bentuk anda adalah kompleks dan anda mahu banyak warna, dan ia juga sangat serba boleh dari segi reka bentuk. Sementara fabrik tenunan kotak-kotak adalah satu kaedah di mana anda tenun reka bentuk anda menggunakan satu atau lebih kain yang berlainan warna ke atas kain asas anda. Kaedah ini adalah berbeza dengan fabrik bercetak kerana ia adalah sangat sukar untuk mendapatkan reka bentuk yang kompleks untuk kain anda, tidak seperti fabrik bercetak yang serba boleh.

Walaupun ia tidak serba boleh, fabrik tenunan kotak-kotak mempunyai kelebihan besar berbanding fabrik bercetak. Kelebihan fabrik tenunan kotak-kotak adalah jika berlaku sebarang kesilapan reka bentuk pada kain, ia adalah mudah untuk dibetulkan. Kita tahu bahawa kadang-kadang, produk akhir tidak kelihatan secantik yang kita bayangkan. Sama ada beberapa garis sebenarnya bengkok, atau terdapat beberapa kotoran di seluruh tempat. Masalah ini sering berlaku kepada fabrik bercetak, dan ia adalah susah untuk membetulkan kesilapan-kesilapan tersebut. Tetapi, dengan fabrik tenunan kotak-kotak, anda hanya perlu membuang lapisan dan gunakan ia semula.

Jadi, adakah apa-apa cara untuk membetulkan garis bengkok pada fabrik bercetak? Mujurlah terdapat satu cara untuk anda membetulkan reka bentuk anda tanpa membelanjakan wang untuk meminta bantuan daripada perkhidmatan cetak kain. Kaedah pembetulan ini adalah sangat mudah tetapi ia tidak akan berfungsi 100% pada setiap masa, apa yang anda perlu lakukan hanyalah minta bantuan daripada rakan-rakan. Anda hanya perlu memegang setiap hujung kain dan tarik perlahan-lahan sehingga anda melihat garis tersebut menjadi lurus dengan sendiri. Selepas itu, letakkan kain di bawah, dan jika garis mula membengkok lagi, anda perlu mengulangi langkah-langkah yang sama kembali.