Memilih antara DTG atau Cetak Skrin Fabrik

Memilih antara DTG atau Cetak Skrin Fabrik

custom.my

Adakah anda mendapati sukar dalam memilih antara DTG atau cetak skrin? Kedua-dua jenis percetakan ini adalah antara yang paling popular digunakan kerana kedua-duanya adalah serba boleh, tetapi ia sebenarnya adalah kaedah berbeza yang mempunyai kelebihan dan kekurangan mereka sendiri. Jika anda ingin membuka butik untuk menjual cetak kainan peribadi anda sendiri, anda perlu tahu tentang informasi ini. Disini kamisenaraikan kebaikan dan keburukan mengenai kedua-dua kaedah ini, dan kami berharap anda dapat mencari kaedah yang sesuai untuk produk anda sendiri.


Perbandingan antara DTG atau Cetak Skrin Fabrik

Antara kedua-dua kaedah percetakan ini, DTG atau percetakan terus ke atas pakaian adalah lebih popular kerana ia adalah lebih jimat. Untuk sesetengah jenis fabrik, anda boleh menempah cetakan fabrik anda dalam jumlah yang besar dengan banyak perkhidmatan cetakan kain yang lebih murah. Tetapi, dengan kemajuan teknologi, cetak skrin menjadi lebih moden. Ia menawarkan lebih banyak perkara dan ciri. Sebagai contoh, ia boleh digunakan pada teflon, nilon, poliester dan banyak lagi jenis kain, manakala DTG adalah sangat terhad kepada pakaian yang lebih ringan seperti kapas.

Bergantung kepada lokasi di mana anda mahu mencetak ilustrasi anda pada kain, salah satu itu mempunyai banyak kelebihan berbanding yang lain. Semasa menggunakan DTG, ia tidakfleksibel seperticetak skrin, kerana ia membolehkan anda untuk mencetak ilustrasi anda di mana sahaja tidak kira berapa besar saiz fabrik anda.

Walaupun ia boleh digunakan untuk mencetak ilustrasi anda di mana sahaja, ia boleh menjadi masalah jika anda mencetak pada pakaian berwarna yang lebih gelap. Menggunakan percetakan skrin pada pakaian berwarna gelap menyebabkan hasil cetakan menjadi tidak jelas. Jadi, jika anda merancang untuk mencetak ilustrasi anda pada pakaian berwarna gelap, adalah lebih baik untuk anda menggunakan DTG. Dari segi warna, tidak ada persaingan. Anda boleh menggunakan lebih banyak warna menggunakan cetak skrin berbanding DTG, walaupun terhad kerana hasilnya kelihatan lebih baik jika anda menggunakan kain berwarna yang lebih ringan.

Tetapi apa yang membuat DTG begitu popular adalah kelajuan, berbanding dengan percetakan skrin, anda boleh mendapati dengan ketara bahawa ia dapat dilakukan dengan lebih cepat. Jadi, jika anda merancang untuk memesan sejumlah kecil cetak kain rekaan anda sendiri, kaedah DTG adalah lebih baik. Malangnya, ia adalah agak mahal jika anda ingin memesan untuk sejumlah besar produk. Jadi, kami mencadangkan anda untuk memilih percetakan skrin jika anda mahu 10 helai kain atau lebih.