Fungsi Unik Cetak Sticker Glow in The Dark

Fungsi Unik Cetak Sticker Glow in The Dark

Tak Cuma motif, beberapa jenis cetak sticker sering membuat tampilan handphone kita sepenuhnya berbeza dengan kebanyakan. Salah satunya dengan berbahan Glow in The Dark. Jika mahu keunikan dengan menggunakan cara ini, berikut diantaranya.

Tampil beza. Cara ini boleh dilakukan dengan banyak cara, salah satunya dengan menggunakan jenis sticker Glow in the Dark. Perkara ini yang memungkinkan Handphone Anda tetap menyala, walaupun layarnya telah mati. Aksesori ini biasanya disesuaikan sesuai dengan keperluan. Apakah hanya digunakan pada coraktertentu atau memblock semua bahagian handphone untuk sepenuhnya tampil berbeza.

Mudah ditemukan dalam gelap. Pernah jengkel ketika mencari handphone dan lampu sedang mati? Untuk mengatasi perkara ini, Anda memerlukan cetak sticker yang dapat menyala. Cara ini akan mempermudah Anda meraih handphone dalam kondisi darurat dan gelap, seperti ketika lampu mati yang menjengkelkan di malam hari.

Aksesori ketika melihat konsert. Umumnya konsert sering dilakukan pada malam hari, dengan suasana yang gelap. Dengan peranti glow in the dark, Anda boleh menggunakan sebagai peranti sederhana. Selain itu, alat ini boleh digunakan sebagai pengganti korek yang diacungkan dan sering digunakan sambil bernyanyi di depan band idola.

Wadah kreativiti. Banyak cara menuangkan idea unik yang salah satunya dengan menggunakan media cetak sticker hand made. Jika cara printing biasa sudah biasa bagi Anda, cara ini boleh jadi sesuatu yang lain dan unik untuk dicuba. Beberapa sticker jenis skotlet dalam perkara ini boleh digunakan, terutama dari jenis yang berukuran tipis atau yang lebar, dengan kombinasi coraksesuai dengan keinginan Anda.

Jika membuat sendiri adalah perkara mustahil bagi Anda, beberapa produk yang telah dijual adalah penyelesaiannyanya. Kualiti yang pelbagai membuat produk dengan keunggulan boleh menyala dalam gelap sering dijual dengan harga beragam. Dari yang murah sampai berharga premium, semua memiliki tujuan yang sama, yakni membuat handphone boleh menyala (Bercahaya), walaupun sedang tidak menyala.

Beberapa orang, dalam perkara ini ilmuwan, sering bereksperimen dengan aksesori sticker Handpone. Beberapa penelitian di Amerika bahkan sempat mencuba memasukkan panel surya ke bahagian sticker. Jadi selain melindungi peranti, bahan ini juga memiliki fungsi lain, yakni mengumpulkan tenaga dari konversi sinar matahari. Dan perkara ini boleh Anda lakukan dengan hanya memaparkan sticker, yang juga boleh digunakan di peranti handphone langsung.