Tips Pemilihan Cetakan Baju Untuk Lelaki Agar Kelihatan Berg

Tips Pemilihan Cetakan Baju Untuk Lelaki Agar Kelihatan Berg

custom.my

Lelaki semestinya ingin kelihatan bergaya dengan mengenakan print baju kesukaanya. Namun mungkin beberapa lelaki masih keliru bagaimanakah mahu memilih cetakan baju yang akan membuatkan lelaki kelihatan lebih menarik. Berikut kami berikan beberapa tips yang mungkin berguna bagi anda yang ingin kelihatan menarik ketika mengenakan cetakan digital.

Cara Memilih Cetakan Baju Untuk LelakiAgar Kelihatan Menarik.

Cetakan baju merupakan salah satu gaya kesukaan bagi lelaki kerana terdapat banyak corak menarik yang dibuat dengan menggunakan print DTG. Namun anda boleh memilih cetakan DTG mana yang lebih sesuai untuk digunakan, kerana tidak semua printing baju sesuai untuk setiap orang. Berikut adalah beberapa perkara yang harus anda perhatikan:

  1. Pilih bahan baju lelaki yang terbaik. Terdapat pelbagai jenis bahan yang digunakan untuk cetakan baju. Kerana itulah anda harus memilih penggunaan bahan print bajuyang terbaik iaitu cotton combed dimana bahan ini memiliki benang yang lebih halus dan selesa untuk digunakan. Selain itu print baju yang dicetak akan kelihatan sempurna lebih – lebih lagi jika menggunakan cetakan DTG.

  2. Ukuran baju lelaki yang sesuai untuk printing baju. Setelah menjumpai bahan cetakan DTG yang terbaik, seterusnya anda perlulah menentukan ukuran mana yang sesuai untuk digunakan. Lebih baik jika print baju tersebut memiliki kelonggaran sekurang - kurangnya 4 cm dari badan anda agar cetakan DTG lebih selesa ketika digunakan. Janganlah membuat cetakan baju dengan ukuran yang ketat kerana gambar akan kecil ketika digunakan dan akan kelihatan hodoh.

  3. Warna baju yang sesuai dengan warna kulit lelaki. Ketika ingin membuat cetakan baju, anda juga haruslah memilih warna baju yang sesuai dengan kulit anda. Print DTG memang dapat digunakan untuk printing baju dengan warna apapun, kerana itulah anda dengan bebas memilih warna yang sesuai.

  4. Corak cetakan DTG yang sesuai. Terdapat pelbagai jenis gambar cetakan digital yang ada dipasaran. Namun tetap saja ketika anda ingin memilih cetakan baju, harus juga diperhatikan cetakan DTG yang digunakan. Pastikan gambar print DTG tersebut sesuai dengan keperibadian anda agar lebih yakin ketika menggunakannya. Jika membuat printing baju sesuai dengan pesanan, maka lebih baik anda mereka bentuk sendiri corak cetakan digital yang ingin digunakan.

  5. Gunakan baju print DTG pada acara yang sesuai. Kebiasaanya cetakan baju dikerjakan pada baju yang tidak berkolar, maka anda harus mengenakannya pada acara yang sesuai. Dimana acara tersebut lebih bersifat non formal dananda dapat mengenakan print baju apapun yang diinginkan.

Jika anda mengikuti tips memilih print baju yang kami sertakan diatas, maka anda akan kelihatan lebih menarik dengan cetakan baju tersebut.