Buat Cetakan Baju dengan Print DTG

Buat Cetakan Baju dengan Print DTG

custom.my

Pada masa ini usaha cetakan banyak dipandang oleh banyak orang kerana jumlah permintaan cetakan baju. Banyak usaha print baju yang berlumba-lumba untuk memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelangan mereka. Salah satu cara yang boleh menarik perhatian pelanggan iaitu dengan pembuatan print baju yang unik. Inilah salah satu helah pemasaran produk cetakan baju yang sangat baik.

Inilah Cara Membuat Cetakan Baju Dengan DTG

Ada beberapa cara dalam mencetak iaitu cara manual dan print DTG. Tetapi yang paling disukai adalah cetakan baju digital kerana cetakan baju ini sangat mudah digunakan dan mempunyai kualiti yang sangat baik, selain itu cetakan DTG ini boleh mencetak dengan lebih cepat jika dibandingkan dengan cetakan baju lain. Maka tak hairanlah jika ramai pengguna yang beralih ke cetakan digital ini.

Keunggulan cetakan digital ini telah popular dikalangan pengguna terutama para remaja. Apakah keunggulan print baju digital berbanding dengan printing baju lain? Berikut adalah 10 keunggulan cetakan DTG dibanding dengan cetakan lain:

1. Boleh digunakan untuk print DTG sehingga pelanggan tidak perlu bimbang jika ingin mencetak baju mereka walaupun hanya satu.

2. Warna yang digunakan dalam cetakan baju ini sangat bervariasi bersesuaian dengan selera pelanggan kerana mencetak dengan printing baju ini tidak mempunyai batasan warna pada reka bentuk gambarnya.

3. Hasil daripada cetakan DGT ini sangat lasak dan tahan lama walaupun telah berkali-kali dicuci, hal inilah yang merupakan kunci utama mengapa pengguna lebih banyak yang beralih menggunakan print DTG ini daripada menggunakan jenis print baju yang lain.

4. Hasil cetakan digital sangat bagus kerana dapat meresap kuat pada bahan baju dan dengan watak soft-feel.

5. Hasil cetakan DTG ini boleh diseterika kerana tidak melekit ketika diseterika.

. Proses mencetak dengan menggunakan print baju tidak menggunakan proses pemindahan kertas yang memerlukan bayaran yang banyak. Selain itu cetakan digital ini juga tidak memerlukan masa yang lama untuk satu kali printing baju iaitu hanya kira-kira 15 minit sahaja, jadi cetakan DTG ini sangat sesuai digunakan untuk cetakan unik juga jika anda ingin mencetak dalam jumlah banyak tidak akan memakan masa terlalu lama. Namun harga cetakan print DTG borong dengan harga cetakan sedikit berbeza.

7. Hasil cetakan dengan print baju ini tidak mudah luntur walaupun dibasuh berkali-kali.

8. Cetakan baju ini boleh digunakan untuk cetakan foto kedalam baju.

9. Hasil cetakan reka bentuk lebih tajam dan lebih merata jika dibandingkan dengan cetakan baju lain.

10. Cetakan DTG ini boleh digunakan untuk cetakan langsung dalam baju jadi yang menggunakan bahan cotton combed, carded, TC, atau bahan lain.

Itulah beberapa maklumat cetakan baju yang mempunyai banyak keunggulan salah satunya iaitu boleh digunakan untuk printing baju unik.