Sebab Mengapa Perempuan Suka Pakai Skirt Mini

Sebab Mengapa Perempuan Suka Pakai Skirt Mini

custom.my

Walaupun kita tahu bahawa tidak semua perempuan suka memakai skirt mini, tapi ada beberapa menyukainya dan selesa memakainya. Walaupun kita sering melihat kebanyakan wanita memakai seluar panjang, ada juga yang suka dengan skirt, lebih-lebih lagi kalau jalan dengan teman lelaki atau menghadiri sesuatu majlis. Kebanyakkan kedai pakaian wanita jual skirt mini, apakah alasan mereka mahu membeli dan memakai skirt atau mini skirts?


Sebab Mengapa Skirt Mini Sering Dipakai oleh Wanita

Model skirt sangat banyak, namun salah satu yang paling di minati adalah mini skirt dan ada beberapa alasan yang boleh kita lihat mengapa perempuan sering mengenakan skirt wanita jenis tersebut.

- Memakai mini skirt dapat mempamerkan bahagian kaki. Sesetengah wanita suka menunjukkan pada bahagian badan terutamanya pada bahagian kaki. Jadi tidak hairan kalau yang jual skirt mini itu mesti yang cantik manis. Ada beberapa perempuan yang suka pakai skirt kerana ingin mendapat perhatian dari para lelaki atau orang-orang sekitarnya. Ada juga yang sengaja mengenakan model skirt pendek ini untuk membuat perempuan lain merasa cemburu.

- Merasa selesa adalah sebab-sebab yang jelas dikemukakan oleh para perempuan yang suka skirts model mini, kalau tidak tentu mereka akan menjauhi skirt pendek tersebut. Skirt yang kecil memang kenyataannya lebih terbuka berbanding dengan mengenakan seluar pendek atau seluar jeans panjang, tapi tahap kerumitan sangat rendah, itulah kenapa perempuan lebih memilih mini skirt. Selain tidak rumit, skirt wanita pendek ini akan lebih rasa kagum kalau dipakai . Jika cuaca panas, memakai tank top dengan skirt dapat mengurang rasa panas dalam diri.

- Tidak semua wanita suka memakai skirt mini ketika bekerja kerana sebenarnya ada juga tidak selesa memakai skirt pendek. Mungkin ada juga yang tertarik ketika melihat ada yang jual skirt mini, sehingga mereka akan membelinya kemudian. Ada para pekerja perempuan yang mengenakan skirt mini adalah sebuah peraturan dan tuntutan sehingga tidak boleh menolaknya; dan perempuan dengan gaya konservatif jelas tidak selesa mengenakan skirt model pendek.


Ada keuntungan besar bagi yang jual skirt mini apabila kebanyakan perempuan menyukai model skirt pendek. Namun, setiap perempuan mempunyai gayanya sendiri saat mengenakan skirts dan banyak juga sebab-sebab mengapa mereka suka memakai skirt pendek. Alasan manakah yang sesuai dengan kalian tentang skirt model mini atau skirt mini tersebut?