Ketahui Gaya Artis Korea Mengenakan Jaket Baseball!

Ketahui Gaya Artis Korea Mengenakan Jaket Baseball!

custom.my

Korea adalah salah satu negara yang dijadikan pusat model fashion. Segala yang dikenakan oleh orang Korea menjadi perhatian khusus bagi kebanyakkan orang di negara lain, lebih-lebih lagi jika mereka adalah seorang artis di Korea. Beberapa artis Korea menyukai gaya kesukanan dengan mengenakan jaket, varsity, sweater, dan hoodie.

Inilah Gaya Artis Korea Berpakaian Jaket

1. Ji Young KARA. Artis ini termasuk dalam ahli girlband KARA. Ji Young memilih jacket berwarna hitam, putih, dan sedikit sentuhan warna hitam membuatnya kelihatan menarik. Ia juga memakai topi yang menambahkan kesan santai kasual dari jaket. Ia berpenampilan seakan sedang melihat sebuah pertandingan baseball. Namun gaya santai Ji Young ini masih kelihatan manis dan cantik sesuai dengan gayanya. Model jaket ini dapat anda temui di kedai jual jaket, seperti hoodie, sweater, dan varsity.

2. IU. IU adalah seorang penyanyi solo yang terkenal di Korea. Apabila ia menghadiri sebuah acara, dia naik ke pentas dengan pakaian yang kesukanan tetapi tetap kelihatan menarik. Ia memakai jaket baseball dengan warna ungu dan kuning. Pemakaian skirt mini dapat menambah kesan yang menarik pada dirinya.

3. Girls Generation aka SNSD. Ternyata jaket baseball tidak hanya boleh digunakan untuk gaya kesukanan. Memakai jaket ini juga boleh kelihatan seksi. Begitu juga yang dilakukan oleh girlband ini, mereka memilih jacket berwarna merah dan putih dengan tambahan hotpans yang memberikan kesan seksi pada dirinya. Jadi pemakaian jacket boleh dijadikan sebagai pakaian meraka ketika pergi ke konsert. Kedai jual jaket menyediakan pelbagai model jaket seperti hoodie, baju sejuk, dan varsity.

4. Hyuna 4minutes. Ahli girlband 4minutes ini selalu berpenampilan comel. Apabila musim sejuk melanda Korea Selatan, ia memilih jaket baseball berwarna hijau dengan tambahan topi kait dan sarung tangan untuk menghangatkan tubuhnya. Walaupun dengan pemakaian jacket yang seolah-olah kelihatan pergi bersukan, Hyuna tetap terlihat bergaya dan comel.

5. UEE After School. UEE merupakan salah satu ahli girlband After School yang terkenal dengan tubuh seksinya dan wajah yang comel. Meskipun demikian, ia juga setuju jika jacket dapat digunakannya untuk pelbagai gaya. Ia memilih jacket berwarna hitam dan merah dengan motif kotak-kotak boleh menambah kesan seksi dan comel pada dirinya. Model jaket ini dapat anda temui di kedai jual jaket yang tersebar di berbagai daerah.


Demikian gaya artis Korea dalam mengenakan jaket baseball. Walaupun gaya jaket ini kelihatan seperti bersukan tetapi boleh memberikan kesan seksi dan manis pada pemakainya. Tinggal bagaimana kita dalam memadankanya dengan atasan, bawahan dan aksesori tambahannya. Pelbagai model jaket boleh anda dapatkan dari kedai jual jaket, hoodie, sweater, maupun varsity.