Tampil Bergaya Dengan Cetak Baju Kumpulan DTG

Tampil Bergaya Dengan Cetak Baju Kumpulan DTG

custom.my

Siapa yang tidak suka dengan cetak baju kumpulan? Para penggemar kumpulan selalu mencari semua sifat – sifat kumpulan kesayangan mereka bermula dari aksesori sehingga printing baju. Salah satu sifat yang banyak diburu adalah print baju kumpulan. Cetak baju yang banyak digunakan adalah cetak DTG kerana jenis printing baju ini memiliki banyak keunggulan berbanding dengan cetakan yang lainnya. Selain memiliki kualiti printing baju tinggi, cetak DTG ini juga memiliki banyak variasi reka bentuk print DTG yangbagus. cetakbaju ini banyak dipadankan dengan pelbagai jenis bawahan sehingga kelihatan lebih bagus. Bagaimanakah memadankan cetak digital kumpulan dengan yang bergaya?

Inilah Cara Memakai Cetak Baju Kumpulan yang Bergaya

Tampil bergaya dengan cetak baju kumpulan bukanlah hal yang mustahil, meskipun cetak DTG ini kelihatan biasa saja tetapi jika kita boleh memadankan dengan aksesori lainnya maka print baju kumpulan sederhana ini kelihatan sangat bagus. Bagaimanakah cara tampil cantik dengan cetak baju kumpulan? Berikut adalah beberapa cara memakai print baju kumpulan agar kelihatan lebih bergaya:

1. Go old school. Gaya pertama yang dapat anda pakai iaitu gaya klasik dengan print baju kumpulan. Gaya klasik ini banyak digunakan oleh para remaja yang ingin tampil berbeza dengan baju. Hal pertama yang dilakukan adalah memilih cetak digital paling selesa dan paling sesuai untuk dipakai. Cetak baju kumpulan yang sering dipakai dan sering dicuci berkali-kali akan lebih sesuai dipakai daripada print baju kumpulan yang baru dibeli. Untuk mendapatkan baju gaya klasik atau old school maka padankan dengan print DTG kumpulan dengan bawahan leather legging sehingga kesan klasik dapat lebih maksima.

2. Dress it up. Gaya baju yang kedua adalah gaya girly, gaya ini banyak disukai oleh remaja perempuan. Ternyata anda boleh tampil girly dengan print baju kumpulan juga, caranya iaitu padankancetak DTG dengan bawahan mini skirt yang memiliki motif unik. Pemilihan skirt ini mulai dari warna dan motifnya seperti warna sesuaitel, motif party, bunga-bunga, dan sebagainya. Namun jika anda ingin tampil elegan maka padankan cetak digital kumpulan dengan stripped skirt atau pencil skirt print DTG.

3. Aksesori. Tampil cantik dengan cetak baju kumpulan bukanlah hal yang mustahil. cetak DTG sederhana ini akan kelihatan lebih cantik jika kita menambahkan beberapa aksesori cantik dan sesuai dalam printing baju. Penambahan aksesori ini membuatkan penampilan cetak baju kita semakin cantik. Salah satu aksesori yang dapat digunakan iaiturantai, ada beberapa jenis rantai yang sesuai dipadankan dengan cetak digital kumpulan salah satunya adalah jenis rantai tompok yang sekarang ini popular di kalangan remaja dan sesuai dipadankan dengan print DTG.

 

Itulah cara memakai cetak baju kumpulan yang menggunakan cetak DTG agar kelihatan lebih cantik dan bergaya, Anda dapat mempraktikkan cara ini di rumah dengan baju yang anda miliki.