3 Jenis Sweater Lelaki yang Perlu Kamu Ambil Tahu

3 Jenis Sweater Lelaki yang Perlu Kamu Ambil Tahu

custom.my

Jaket adalah salah satu pakaian yang berfungsi untuk menghangatkan badan. Selain itu, jaket lain yang juga dapat digunakan semasa musim sejuk adalah sweater. Jenis jaket ini memiliki kulit yang lebih tebal sehingga terasa selesa ketika memakainya. Pelbagai jenis jaket seperti baseball, varsity, dan hoodie dibuat untuk memperbanyakkan pilihan, terutamanya untuk jaket lelaki.


Inilah 3 Jenis Jaket Untuk Memanaskan Badan Untuk Lelaki

Sweater adalah salah satu jenis jaket yang sangat sesuai digunakan pada musim sejuk. Biasanya sweater lebih sesuai dengan perempuan, namun tidak buat masa ini. Sudah lebih banyak model jaket yang dikhaskan untuk lelaki. Bukan sahaja perempuan yang dapat bermain-main dengan gaya pemakaian. Berikut adalah 3 jenis sweater berdasarkan bentuk kolarnya.

  1. V-Neck. Model jaket ini adalah jenis gaya jaket yang klasik. Bahagian lehernya berbentuk huruf V. Jaket baseball, hoodie, dan varsity ini boleh digunakan dalam dua gaya, iaitu formal dan non-formal. Model ini dapat ditemui di banyak kedai yang menjual jaket. Untuk majlis formal atau tidak formal, anda boleh menggunakan kasut dan seluar jeans dengan tambahan blezer agar penampilan kelihatan lebih sopan dan formal. Untuk majlis atau kegiatan non-formal, cukup sekadar kenakan jaket ini tanpa blezer, dengan seluar jeans dan kasut yang menurut anda selesa dan sesuai. Hal ini akan membuatkan penampilan anda lebih bergaya.

  2. Crew Neck. Crew Neck berbentuk bulat untuk mengelilingi bentuk leher anda. Banyak gaya akan dapat dibuat dengan jaket baseball, hoodie mahupun varsity. Jika anda menginginkan gaya kasual, maka cukup sekadar memakai sweater dengan seluar jeans dan kasut. Tidak perlu aksesori yang berlebihan. Keluarkan kolar pada baju agar kelihatan menarik. Kedai menjual jaket dapat ditemui di pelbagai tempat. Cubalah anda berdiri di depan cermin, kemudian lihat, adakah ia sesuai dengan anda.

  3. Turtle Neck. Jaket ini sudah cukup lama dikenali oleh ramai orang. Jaket ini mempunyai kolar yang tinggi hingga dapat menutupi leher. Pada umumnya, jaket jenis ini diperbuat daripada bahan berbulu yang hangat. Sehingga boleh digunakan dalam cuaca sejuk. Jika anda ingin membuatkan penampilan kelihatan lebih menarik, anda boleh cuba memakai jaket kulit, baseball, hoodie, ataupun varsity. Dengan adanya jaket kulit dapat menambahkan kesan pada diri seorang lelaki. Carilah model ini di pelbagai kedai yang menjual jaket.

Demikian ialah 3 jenis jaket memanaskan badan untuk lelaki berdasarkan bentuk leher. Apapun model jaket, jika kita boleh memadankannya dengan baju, kasut, seluar, atau aksesori lain maka dapat membuatkan anda lebih bergaya.