4 Tips Memadankan Skirt Wanita dengan Kasut

4 Tips Memadankan Skirt Wanita dengan Kasut

custom.my

Pemakaian skirt wanita akan menambahkan kesan feminin pada gaya kita. Skirt wanita memiliki pelbagai jenis model skirt yang boleh menjadi pilihan sesuai dengan selera anda. Memadankan skirts juga dapat kita lakukan agar penampilan semakin menarik. Salah satunya adalah memadankan dengan kasut. Pemilihan kasut juga sangat penting dalam penampilan ketika memakai skirt.


Inilah Tips Memadankan Skirt Mini Wanita dengan Kasut

  1. Skirt mini. Pelbagai cara dapat dilakukan untuk kelihatan menarik dengan skirt mini. Perlu adanya padanan yang sesuai antara bahagian bawah tubuh anda dan bahagian atas. Ketika anda ingin menggunakan skirt mini yang ketat maka pakailah baju yang lebih longgar. Semakin ketat skirt mini, bermakna anda perlu mengenakan baju yang semakin longgar. Kasut yang boleh digunakan di sini adalah wedges ataupun flat. Mini skirt ini dapat anda temukan di kedai yang menjual skirt mini. Namun, jika anda ingin mengenakan kasut boots, maka pilihlah skirt wanita yang tidak terlalu ketat. Selain itu, skirt mini juga dapat dikombinasikan dengan kasut yang tinggi. Tetapi janganlah terlalu tinggi, cukup dengan 5 cm. Selain itu, elakkan pemakaian kitten heels pada mini skirt kerana dapat membuatkan kaki kelihatan lebih pendek.

  2. Skirt selutut. Skirt ini adalah salah satu jenis skirt wanita yang konvensional. Namun, dapat memberikan kesan feminin ketika digunakan. Skirt ini lebihkemas dan sederhana. Dengan skirts ini, anda boleh mengkombinasikannya dengan kasut pump shoes. Model skirt ini dapat anda temukan di kedai yang menjual skirt mini, kerana biasanya kedai seperti ini bukan hanya menyediakan mini skirt. Namun, jika anda menginginkan kesan yang lebih santai, maka anda boleh memilih kasut sandal, sneakers, ataupun kasut yang memiliki tali-tali untuk mempamerkan bentuk kuku anda yang cantik.

  3. Skirt sebetis. Skirt dengan ukuran sebetis sangat sesuai dan selesa digunakan untuk orang-orang yang mempunyai betis yang besar. Skirts ini dapat menambahkan keyakinan diri seseorang. Jenis kasut yang sesuai untuk dikombinasikan dengan skirt ini adalah wedges, flatshoes, tetapi tidak terlalu tinggi. Elakkan pemakaian kasut yang melepasi pergelangan kaki dan kasut dengan bertali atau mid-calf boots, kerana dapat membuatkan kaki anda kelihatan lebih pendek dan besar. Pelbagai kedai yang menjual skirt mini juga sekaligus menyediakan model skirt sebetis.

  4. Skirt maxi. Skirt maxi memberikan kesan penuh pada seluruh kaki. Maka pastikan bahawa skirt yang kita gunakan tidak menyentuh lantai. Paling tidak hujung skirt berada pada atas atau tengah antara pergelangan kaki. Agar seluruh permukaan kaki tidak tertutup. Pemilihan kasut menjadi sangat penting agar tidak menganggu kita ketika berjalan. Kasut yang sesuai digunakan adalah wedges dan flat shoes. Jika anda menginginkan kesan yang lebih rileks, maka sandal gladiator dapat dijadikan pilihan. Model skirt ini dapat anda temukan di kedai yang ,menjual skirt mini.