Pelbagai Jenis Cetakan Baju Wanita Yang Menarik

Pelbagai Jenis Cetakan Baju Wanita Yang Menarik

custom.my

Wanita selalu ingin kelihatan menarik, kerana itulah anda harus mengenakan cetakan baju dengan cetakan digital. Terdapat pelbagai jenis baju yang anda dapat gunakan untuk cetakan DTG agar membuatkan modelnya semakin cantik ketika digunakan. Berikut kami berikan beberapa model cetakan baju yang bolehanda kenakan agar kelihatan semakin cantik.

Model Print Baju yang Menarik Digunakan untuk Cetakan baju wanita

Wanita kadang - kadang ragu ketika ingin mengenakan cetakan baju kerana modelnya yang sangat terhad. Namun ternyata print DTG boleh digunakan di pelbagai model baju apapun yang anda inginkan. Berikut ialah idea printing baju yang boleh anda gunakan:

  1. Cetakan baju t shirt. Model baju ini adalah yang paling biasa digunakan untuk cetakan digital. Bentuknya sesuai digayakan baik untuk wanita ataupun lelaki dimana print baju akan diletakkan di bahagian depan atau belakang. Dengan leher yang bulat printing baju akan lebih mudah dikerjakan kerana tidak terganggu dengan kolar tersebut.

  2. Cetakan DTG pada baju berkolar Meskipun lebih sukar, namun print DTG juga boleh digunakan untuk baju berkolar. Untuk model ini, cetakan baju akan dilakukan pada bahan pembuatannya. Dengan ituprint baju akan kelihatan semakin cantik digunakan untuk acara yang lebih formal.

  3. Print baju jersey wanita. Meskipun cetakan baju ini lebih banyak dibuat ketika menjelang piala dunia, namun tidak ada salahnya bagi wanita yang ingin kelihatan sporty untuk mengenakannya di pelbagai tempat. Cetakan DTG boleh digunakan dengan reka bentukclub kesukaan anda.

  4. Cetakan baju tanpa lengan. Bagi anda yang menyukai baju tanpa lengan, maka print DTG juga boleh diterapkan di permukaannya. Dengan adanya printing baju tersebut akan membuatkannya kelihatan menarik.

  5. Cetakan digital baju lengan panjang. Cetakan baju juga boleh dilakukan pada baju lengan panjang yang sangat sesuai digunakan pada cuaca yang sejuk. Cetakan DTG boleh dipilih dengan reka bentuk yang sesuai untuk menambah corak pada baju yang digunakan.

  6. Print baju labuh. Baju kali ini berbeza dengan print baju yang lain kerana ia memiliki panjang yang menjuntai hingga mencapai lutut. Dengan menggunakan print DTG maka baju labuh yang anda kenakan dapat kelihatan lebih fashionable.

  7. Cetakan DTG pada Tank top. Salah satu model baju wanita yang paling disukai adalah tank top yang jika ditambahkan dengan cetakan digital maka modelnya akan kelihatan lebih hidup.

  8. Baju muslimah. Meskipun model baju ini berbeza kerana ditujukan bagi para muslimah, namun kita tetap boleh menerapkan printing baju untuk jenis baju tersebut. cetakan baju dengan corak yang islamik akan membuatnya kelihatan semakin bergaya.

Itulah beberapa model cetakan baju menggunakan cetakan DTG yang bolehanda buat agar lebih menarik.