Jenis Jaket Wanita yang Belum Diketahui

Jenis Jaket Wanita yang Belum Diketahui

custom.my

Jenis jaket wanita ternyata masih belum banyak diketahui. Jaket menjadi satu pakaian untuk melindungi tubuh dari kesejukan. Selain melindungi tubuh dari udara sejuk, jaket juga berfungsi sebagai gaya fashion atau untuk kelihatan bergaya. Selama ini masyarakat sering melihat produk dari pakaian pemanas badan seperti hoodie, jaket baseball, sweater, dan varsity. Model jaket wanita apakah yang belum diketahui?


6 Jenis Jaket Wanita Yang Sesuai Untuk Digunakan.

Berikut beberapa jenis jaket wanita yang belum diketahui:

  1. Long Coat. Biasanya jenis jaket ini sering digunakan ketika melancong keluar negeri dan dalam keadaan cuaca sejuk atau bersalji. Model jaket jenis Long Coat memiliki banyak pilihan warna natural sehingga membuatkan si pemakai kelihatan bergaya. Salah satu contoh warna natural iaitu merah, Long Coat berwarna merah akan memberikan kesan yang ceria. Ukuran jaket ini biasanya cukup panjang dari bahu sampai lutut.

  2. Jaket Denim. Jaket ini sudah menjadi trend di kalangan pencinta fesyen. boleh dikatakan produk jualan jaket jenis denim hampir menyamai jenis jaket lainnya seperti hoodie, jaket baseball, sweater dan varsity. Pakaian hangat ini memberikan kesan klasik non casual bagi si pemakainya. Biasanya untuk memadankan gaya, para pencinta fashion mengenakan baju atau tank top sehingga membuatkan penampilan lebih selesa. Anda juga boleh mengkombinasikan dengan pakaian berwarna pen yang akan memberikan rasa feminin.

  3. Jaket Berbahan Kalis Air. Jenis jaket berbahan kalis air mempunyai keistimewaan iaitu ianya diperbuat daripada bahan lebih ringan dari yang lain. Biasanya produk jualan jaket berbahan kalis air ini bersaing dengan jaket baseball, varsity, dan hoodie yang memiliki kesan sporty. Bahan kalis air dapat mempertahankan suhu badan ketika dipakai, sesuai digunakan ketika menaiki motosikal kerana mampu menahan dari tiupan angin.

  4. Jaket Kulit. Model jaket berbahan kulit sangat popular di kalangan pencinta fashion. Kebanyakkannya sangat menyukai pakaian hangat ini kerana dapat kelihatan sangat bergaya dan anggun. Kebiasaanya jaket kulit ini dipakai oleh lelaki, tetapi kini jaket kulit sudah merebak dalam kalangan wanita. Para pengeluar yang menghasilkan jaket ini mestilah dapat menciptakan kesan feminin untuk kalangan wanita. Model jaket berbahan kulit haruslah mempunyai pelbagai warna seperti coklat, merah tua, hitam, dan putih.

  5. Jaket Varsity. Jaket ini sangat serupa dengan jaket baseball dan hoodie. Varsity memiliki bahan yang berbeza dari jaketyang lain seperti sweater atau kalis air. Biasanya pemakaian jaket ini di padankan dengan dress atau skirt kerana akan kelihatan lebih feminin.

  6. Jaket Military. Jaket jenis ini mempunyai model seperti baju tentera, sudah tentu bahan yang digunakan dalam membuat jaket ini berbeza dari yang lain seperti sweater dan kalis air. Produk jualan jaket jenis ini sangat laku sejak tahun 2000, dan untuk memberikan kesan casual anda dapat memadankannya dengan menggunakan seluar high waist atau baju.