Bahan yang Digunakan untuk Perkhidmatan Cetak Fabrik

Bahan yang Digunakan untuk Perkhidmatan Cetak Fabrik

custom.my

Adakah anda tahu bahan apa yang paling sukar digunakan untuk perkhidmatan cetak kain? Kita tahu bahawa terdapat banyak jenis pakaian atau kain di luar sana, dan masing-masing mempunyai kriteria tersendiri. Mempunyai kepelbagaian seperti ini adalah bagus, tetapi ia juga datang dengan masalah. Apabila anda membuka butik untuk menjual fesyen anda sendiri, anda mestilah tahu tentang jenis pakaian dan kaedah percetakan yang digunakan. Bukan semua kaedah percetakan boleh digunakan untuk setiap jenis pakaian. Oleh itu, sebelum anda menjual fabrik cetakrekaan anda sendiri, anda perlulah memastikan bahawa produk anda dicetak dengan sempurna terlebih dahulu.


Bahan yang Paling Sukar Digunakan untuk Perkhidmatan Cetak Fabrik

Jika anda bertanya kepada mana-mana perkhidmatan cetak kain apa jenis pakaian yang paling sukar untuk digunakantetapi masih kerap digunakan, maka anda boleh yakin bahawa kebanyakan mereka akan menjawab poliester. Terdapat banyak kes di mana pelanggan meminta untuk menggunakan kaedah yang salah untuk mencetak rekaan mereka di poliester dan mereka perlu menolak. Walaupun dengan kemajuan teknologi yang baru, kaedah percetakan yang ada untuk poliester adalah cukup terhad berbanding dengan jenis pakaian yang lain, adakah anda tahu apakah sebabnya?

Pertama, asas poliester adalah plastik, gentian yang sangat halus dan kerana ia dibuat daripada plastik, ia adalah amat sukar untuk mencetak mana-mana ilustrasi menggunakan apa-apa kaedah dakwat berasaskan air. Ia adalah kerana plastik di atas gentian menangkis dakwat, jadi ia akan kekal di satu tempat. Tetapi jika anda fikir untuk melekatkan dakwat di atas poliester adalah bahagian yang sukar, maka anda adalah salah. Walaupun anda telah berjaya mendapatkan reka bentuk anda pada kain poliester cetakan tersebut, proses pengeringan akan menjadi sangat sukar, kerana reka bentuk anda boleh menjadi rosak semasa proses ini.

Dengan pelbagai kesukaran dengan poliester, maka tidak hairanlah bahawa percetakan digital bukan satu kaedah yang selalu digunakan oleh majoriti. Walaupunkena berlaku adil, percetakan digital tidak sesuai digunakan untuk apa-apa jenis pakaian yang bukan 100% kapas. Poliester bukanlah satu-satunya jenis pakaian yang paling sukar untuk mendapatkan reka bentuk pada kain cetakan. Ramai juga yang akan mengatakan bahawa linen adalah salah satu yang paling menyusahkan untuk digunakan, jadi sebelum anda membuat permintaan di perkhidmatan percetakan, pastikan anda tahu apa yang anda minta.