Kelebihan Menggunakan Cetak Fabrik

Kelebihan Menggunakan Cetak Fabrik

custom.my

Dengan populariti percetakan digital yang semakin meningkat, ramai yang bertanya tentang kelebihan menggunakan cetak fabrik. Jika anda salah seorang daripada mereka, maka anda datang ke tempat yang betul. Walaupun percetakan digital bukan kaedah yang paling kerap digunakan untuk mencetak cetak kain peribadi pada masa kini, dengan kemajuan teknologi, terdapat banyak lagi perkara-perkara yang anda boleh lakukan dengan percetakan digital yang membuatkan ia lebih menarik. Di sini kami akan memberikan anda 10 sebab mengapa anda tidak patut mengabaikan percetakan reka bentuk moden baru ini.


Kelebihan Menggunakan Cetak Fabrik

  1. Lebih murah. Ya betul, mendapatkan produk anda sendiri dengan menggunakan kaedah ini akan menjadi lebih murah. Ia juga adalahmudah untuk membuatnya sendiri, dan pasti ia akan mengurangkan kos anda apabila membuat pesanan dari beberapa perkhidmatan cetak kain di luar sana.

  2. Lebih kreatif. Dengan percetakan digital, anda boleh menjadi lebih kreatif dengan reka bentuk anda sendiri. Ia juga menyediakan lebih banyak perkhidmatan. Sebagai contoh, menukar tona warna, membuat corak baru dan banyak lagi.

  3. Kuantiti sangat fleksibel. Percetakan digital adalah fleksibel dengan jumlah reka bentuk cetak kain yang anda mahu, tiada had mengenai bilangan dengan kaedah ini.

  4. Mudah untuk mendapatkan sampel. Sampel adalah sangat penting dalam perniagaan ini, dengan percetakan digital; perkara akan menjadi lebih mudah; ia akanmengekekalkan lebih banyak nilai jika anda menawarkan perkhidmatan anda, kerana anda boleh menunjukkan terus sampel kepada pelanggan anda.

  5. Tidak memerlukan banyak ruang. Alat yang diperlukan untuk proses ini tidak memerlukan banyak ruang berbanding dengan kaedah semasa yang popular.

  6. Kurang ruang inventori diperlukan. Disebabkan anda boleh mencetak apabila perlu, jadi anda tidak memerlukan banyak ruang untuk inventori anda.

  7. Kurang masa untuk mencetak. Percetakan digital adalah cepat dan cekap, ia boleh berfungsi tanpa keperluan untuk mengubah skrin.

  8. Tiada had kepada saiz reka bentuk. Tidak kira berapa besar saiz ilustrasi anda, ia adalah sangat mudah untuk mencetak ilustrasi anda pada pakaian pilihan. Anda juga bebas untuk mengolah saiz reka bentuk anda juga.

  9. Kadar penggunaan adalah lebih kecil berbanding dengan kaedah yang lain. Ia menggunakan tenaga elektrik dan air yang kurang berbanding dengan kaedah yang lain, jadi anda boleh mencetak fabric rekaan anda seberapa banyak yang anda mahu.

  10. Kurang sisa. Kerana ia menggunakan sumber yang sedikit, jadi percetakan digital juga menghasilkan sisa kimia yang tidak banyak.